Tre till sjukhus – tog okänd drog

Tre personer i Stockholm fördes i torsdags kväll akut till sjukhus efter drabbats av krampanfall. Polisen gick först ut med misstankar om att de kanske tagit spice eller ryska förrädiska drogen ”krokodil’, men tonar nu ner uppgifterna.

– Det var mer en arbetshypotes vid vårt möte i fredags morse. Det är ju inte vanligt att tre samtidigt drabbas av kramper efter injicerat, säger Emil Andersson, sektionschef på Västerortspolisen, till Drugnews.

Han gick ut med twittermeddelandet ”Troligtvis på grund av spice eller krokodil”, men menar nu att han inte haft belägg för det. Inget beslag har gjorts.
– Det blev lite olyckligt kanske, säger han.

Tre personer från ett stödboende i Bromma fördes akut till sjukhus i torsdags efter drabbats av svåra krampanfall. I fredags fick två av dem lämna sjukhuset, medan en fortfarande var kvar nedsövd för vård.

Prover har tagits som ska analyseras, men blir klart först nästa vecka.
– Vi vet helt enkelt inte förrän då säkert vad de hade tagit, säger Emil Andersson.

”Krokodil” är en hemmagjord farlig potent opiumdrog – ett slags ”fattigmans heroin” i Ryssland och forna Sovjetrepubliker. Drogen är ofta baserat på smärtstillande kodeinpreparat härlett ur morfin, Desomorfin. Biprodukter påverkar kroppens vävnader, exempelvis huden blir ofta fjällaktig (därav smeknamnet Krokodil). Orsakar ibland vävnadsdöd, svårläkta sår och kallbrand, ibland kan benpipor synas.
För ett par år sedan gick rykten om att den ”köttätande” drogen kommit över Östersjön till Sverige, men uppgifterna är mycket osäkra.

Annonser