Film: Big Tobacco 2.0 är Big Marijuana

ATLANTA I en ny kortfilm jämförs den växande marijuanaindustrin i USA med hur tobaksjättarna förr agerade och påstod att ”nikotin är inte beroendeframkallande”.

Filmen premiärvisades i torsdags vid en stor nationell antimarijuana-konferens i Atlanta, Georgia, där experter och andra möts. Bland annat om hur pengar och marijuanaindustrin påverkat delstaten Colorados narkotikapolitik med negativa hälsokonsekvenser som följd.

Filmen är producerad av antidrog-organisationen SAM (SAM (Smart Approaches to Marijuana) som arbetar mot fortsatt legalisering av drogen.

SAM varnar för en ny Wal-Mart-butikskedja för marijuana kan byggas upp i USA och att tobaksindustrin nu ger sig in där. Phillips Morris (Altria numer) har nyligen köpt domännamnen ”AltriaCannabis.com” och ”AltraiMarijuana.com”.

Annonser