Maria Larsson flyttar till Örebro slott

Regeringen utsåg i torsdags Maria Larsson, tidigare barn- och äldreminister (KD), till ny landshövding i Örebro län.

Maria Larsson, född 1956, bor idag i Gnosjö, och kommer närmast från statsrådsposten som barn- och äldreminister och folkhälsominister i alliansregeringen 2010-2014. Hon hade även ansvar för ANDT-frågor och missbrukvården.

Hon var riksdagsledamot från 1998, men förlorade sin plats i höstas. Hon har varit förste vice ordförande i Kristdemokraterna sedan 2003, men har aviserat att hon ska lämna partitoppen under våren.

– Jag är väldigt glad över förtroendet att få verka som landshövding i Örebro län. Det är en dynamisk region som präglas av stark tillväxt, fördelaktigt geografiskt läge och god tillgång på utbildning och forskning genom Örebro Universitet. Jag ser fram emot att få samverka och samarbeta med alla berörda aktörer för att främja en fortsatt positiv utveckling för länet, säger Maria Larsson i en kommentar.

Hennes förordnade som ny landshövding i Örebro, med residens på slottet i staden, gäller från 4 maj i år till 30 april 2021. Nuvarande landshövding Rose-Marie Frebran slutar vid utgången av mars, och länsrådet Kjell Unevik har utsetts som vikarie under mellantiden.

Maria Larsson, gift med Gunnar och de har tre barn, har pressträff redan på torsdag eftermiddag på Örebro Slott tillsammans med sin föregångare.

Annonser