Österrike: 18 i knarkliga greps

WIEN Vid stora polisrazzior i Österrike greps nyligen 18 personer som sålt narkotika. Ligan kallar sig ”La Familia” och ledaren uppges gjort sina egna barn beroende av kokain för att bli ”bättre försäljare”.

Det var förra måndagen som 130 poliser efter en tids spaning slog till mot 15 adresser i Wien och Niederösterreich (område kring huvudstaden).

En 43-årig man med tre barn utpekas som huvudman för ligan där flera familjemedlemmar har ingått och sålt kokain och cannabis på gatorna i huvudstaden och omnejd för cirka en halv miljon kronor i månaden, rapporterar Wiener Zeitung och Kurier.

På förmiddagen arbetade han i ett garage och på eftermiddagen langade han och organiserade drogförsäljning. Hans barn och deras flick- och pojkvänner langade droger, en son skötte även en cannabisodling med cirka 350 plantor nära en tennisbana i Floridsdorf.

”La Familia” har haft fler stadiga kunder, bland andra en kvinna som köpt marijuana till sin 12-åriga dotter, enligt polisen.

Vid razzian förra veckan greps 18 personer inom loppet av en timme, de flesta av mannens släktingar har erkänt. Beslag gjordes av cannabisplantor, 28 000 euro i kontanter, droger, skjutvapen med mera.

Annonser