Cannabis-automat öppnat i Seattle

SEATTLE Sedan i tisdags kan invånare i staden Seattle i nordvästra USA köpa ”medicinsk marijuana” från en varuautomat. Tanken är att fler automater ska öppnas i landet.

Första köpet i dispensären Seattle Caregivers nya automat var ett gram av ”Girl Scout Cookies” för 15 dollar. Men i facken finns även cannabisörter, hampolja i energidryck, med mera.

– Det här är ett sätt att ta en affärsmodell som fungerat det senaste århundradet och ta det in i nästa århundrade, sade Stephen Shearin, på teknikföretaget American Green som säljer automaterna, till Reuters.

Hittills måste en anställd på stället kontrollera via en ID-skanner att kunden har intyg för att få röka drogen i medicinskt syfte.

Delstaten Washington där Seattle finns har länge haft dispensärer med marijuana för medicinskt bruk, som även finns i 22 andra delstater i USA. Företaget hoppas nu expandera till övriga delstater med sin ”ZaZZZ-automat”.

Washington State tillåter även cannabis för nöjesbruk sedan ifjol, liksom även Colorado. I höstas röstade även Alaska och Oregon för att följa efter. Entreprenörer försöker nu på innovativa sätt ta en bit av den nya expansiva affärsmarknaden Big Marijuana. Cannabis säljs även som godis, kakor och drycker – förgiftningar bland barn förekommer.

Annonser