Marocko: beslag av 24 ton hasch

RABAT Marockanska säkerhetsstyrkor beslagtog nära 24 ton hasch från båtar och grep 11 personer efter en natts jakt utanför den nordliga kusten mot Spanien.

Informationen om det gigantiska tillslaget kom i lördags från nyhetsbyrån MAP. Bara några timmar efter att spanska polisen meddelat att den slagit till mot ett marockansk narkotikanätverk och beslagtagit 11 ton hasch och gripit 55 personer, (som Drugnews rapporterat).

Om de två operationerna på båda sidor Gibraltarsundet hängde ihop framgår inte i av de marockanska uppgifterna. Men en poliskälla i Spanien uppgav att ligan i Marocko skulle smuggla narkotikan till Spanien på snabba motorbåtar eller gömd i lastbilars bränsletankar, rapportar AFP.

Marocko är ett av världens ledande av cannabisodling och haschtillverkning och försörjer över 700 000 personer, enligt regeringsberäkningar. Mycket smugglas till Europamarknaden.

Annonser