Nytt dödsfall med spice-samband

En 18-årig man har påträffats död i en bostad i Alingsås och polisen misstänker att spice kan ligga bakom dödsfallet, som kan vara det tredje av drogen i Sverige.

– Man misstänker att det är spicebruk som ligger bakom, säger Dan Windt, chef för narkotikaroteln i Västra Götaland, till Aftonbladet.

Tonåringen hade hjärtstopp när ambulansen kom fram, men trots en timmes upplivningsförsök stod inte hans liv att rädda.

Även en 14-årig flicka hittades i lägenheten och var nära medvetslös och fördes till Östra sjukhuset i Göteborg. Hennes tillstånd är inte livshotande, enligt polisen.

Därutöver fanns två personer i 20-årsåldern i bostaden som fick lämna drogtest och misstänks för narkotikabrott. Även en blott tvååring fanns också där, som togs om hand av sin mamma som kom till platsen, rapporterar TT.

Dödsfallet kan vara det tredje kända av spice i Sverige på kort tid. Förra veckan avled en 22-årig man i Fagersta, förra helgen en 37-årig man i Vindeln, som polisen misstänker båda kan kopplas till den fruktade drogen.

Senaste månaden har polisen i Skaraborg gjort en stor insats för att försöka hejda spice-vågen. Man hittade 160 påverkade ungdomar i området, den yngsta bara 13 år.

Annonser