Carlsberg anmäls för alkohol till kändisbloggare

 

IOGT-NTO:s Jessica Stridh anmäler Carlsberg till Konsumentombudsmannen eftersom bolaget skänkt bort alkohol till bloggaren Clara Henry i marknadsföringssyfte.


Det var när Clara Henry, bland annat känd som bloggare på Veckorevyn och presentatör av melodifestivalen , skulle ha inflyttningsfest som Carlsberg bjöd på alkoholhaltig cider. Hon skrev om detta på sin blogg, något som snappades upp av Jessica Stridh, som är rapportör för sociala medier på IOGT-NTO.

Stridh anmälde Carlberg till Konsumentombudsmannen eftersom hon menar att det är marknadsföring av alkohol som riktar sig till ungdomar. ”Lagom med cider till ca tio personer, sade de. Lagom med cider till ca hela min släkt på pappas sida med 33 kusiner och 150 sysslingar, sade vi”, skrev Clara Henry på soin blogg och visade även upp en välfyllt kylskåp. Sedan anmälan har Clara Henry redigerat sin blogg och tagit bort delar av texten om cidersponsringen.
I Sverige är det olagligt att skänka eller bjuda på alkohol i marknadsföringssyfte annat än i form av varuprover.

Carlsbergs pressansvarige Henric Byström säger till Accent att Carlsberg anser att det är viktigt att hålla sig till de lagar och regler som gäller i Sverige och att företaget inte ställer sig bakom sponsring av privata fester. Händelsen ska nu utredas av Carlsberg.

 

 

 

 

Annonser