Frias trots erkännande

En 21-årig man frias av Helsingsborgs tingsrätt, trots att ha erkänt innehav av två kilo amfetamin. Tingsrätten anser inte erkännandet trovärdigt.

Det var i maj som polisen gjorde en husrannsakan i en kolonistuga i Helsingborg där flera personer som var kända av polisen hade en grillfest. I samband med husrannsakan hittades dels en mindre mängd amfetamin och en våg inne i stugan, dels två kilo amfetamin gömt under en terrass, skriver Helsingborgs Dagblad.

En 21-årig man tog på sig ansvaret för narkotikan och påstod att han tagit emot det var en pant för en skuld. Mannen åtalades, men domstolen valde att fria honom.

Enligt tingsrätten var erkännandet inte trovärdigt och domstolen misstänker att narkotikan kan ha tillhört någon annan. Bland annat noterar domstolen att mannen två bröder är kända från narkotika- och gängsammanhang.  Det finns inte heller någon teknisk bevisning som binder 21-åringen till narkotikan, och domstolen anser därför att det trots erkännandet inte fanns tillräckliga bevis för en fällande dom.

Annonser