Moderatförslag: Låt tullen väga spritbussar

Tullen borde få möjlighet att väga bilar i jakten på spritsmugglare. Det föreslår två moderata riksdagsledamöter i en rapport. Justitieminister Beatrice Ask är positiv till förslaget.

Det två moderata riksdagsledamöterna Andreas Norlén och Finn Bengtsson föreslår att även tullen ska få möjlighet att väga fordon, idag är det endast polisen som har den befogenheten.

– Som ett led i kampen mot alkoholsmuggling på turistbussar, som ju förekommer i stor skala, organiserat av ett antal oseriösa bussföretag, så menar vi att tullen borden få möjligheter att väga fordon, säger Anders Norlén till Sveriges Radio.

Som Drugnews tidigare skrivit var det insatser från polisen i Östergötland och en granskning i Östgöta-Correspondenten som gjorde att de båda östgötariksdagsmännen bjöd in till ett seminarium i riksdagen under våren. Där var ett av förslagen som fördes fram att göra det möjligt för tullen att väga fordon.

Justitieminister Beatrice Ask ställer sig enligt Sveriges radio också positiv till förslaget om att ge tullen möjlighet att väga fordon.

Annonser