Dansk skottskadad vid knarkrazzia i Skåne

En ung dansk skottskadades i en dramatisk biljakt i samband med ett narkotikatillslag i skånska Svedala i tisdags. En stor mängd cannabis hittades av tullkriminalen och fyra personer har anhållits.

Tullen uppgav inte först vilken slags narkotika det handlade om. Men enligt TT så handlar det om cannabis och att mängderna är ansenliga.

Tullen hade en längre tid utrett misstänkt grov smuggling av narkotika och slog till i tisdags eftermiddag mot fyra män i tre danskregistrerade bilar som körde till Svedala, sydost om Malmö, rapporterar Sydsvenskan.

Polis tillkallades som förstärkning och en förare i en av de jagade bilarna som försökte köra på polisen besköts. Den 26-årige dansken skadades i båda armarna och fördes till Skånes universitetssjukhus där han skulle opereras under onsdagen.

Jakten på de övriga fortsatte till ett bostadsområde där tre misstänkta män greps och senare under kvällen en fjärde. Ytterligare en misstänkt lyckades komma undan och söks fortfarande. Polisavspärrningar efter dramat har hävts i bostadsområdet.

– Det har gått våldsamt till och har varit ett ganska förvirrat händelseförlopp, så att nu ska vi försöka begripa vad som har hänt, säger Stefan Gradler, åklagare på internationella åklagarkammaren i Malmö till TT.

Tre av männen har nu anhållits misstänkta för grov narkotikasmuggling och en fjärde misstänks för mordförsök.

Annonser