Dubbelmördare pressad i rätten

Den åtalade dubbelmördaren i Ljungsbro utanför Linköping uppger i tingsrätten att det var den fruktade drogen MDPV som fick honom att förlora kontrollen. Men uppgiften ifrågasätts.

På fjärde rättegångsdagen i tisdags fick 34-årige mannen berätta själv om händelserna i Ljungsbro natten till 2 november ifjol då han med järnrör dödade en 57-årig kvinna och en 15-årig pojke.

Den åtalade påstår att han före dåden tagit amfetaminliknande drogen MDPV (ibland missvisande kallad ”kannibaldrog”) och förlorat kontrollen.
– Jag tog MDPV på en toalett. När jag kom ut var jag jättekonstig. Jag var otroligt rädd och trodde att alla skulle skada mig, berättade han enligt Corren.

Han minns dåligt, ”allt är svart” och hade ”noll koll”, påstår han. Men att han ”fick en explosion i huvudet”. Hans oprovocerade förvirrade attack mot en familj skyller han på att missbrukat och mådde dåligt.
– Det var MDPV som gjorde att jag helt tappade kontrollen, sade han.

Hans försvarsadvokat Thomas Bodström har försökt beskriva sin klient som en psykotisk missbrukare som inte vetat vad han gjorde. Men offrens målsägarbiträden ifrågasätter 34-åringens uppgifter. Ett drogtest några timmar efter dådet visade bara spår av cannabis. Åklagaren menar att man även beställt analys efter MDPV, men är osäker om sådant test gjordes.

Rättegången återupptas på fredag i Linköpings tingsrätt.

Annonser