Tonvis cannabis i beslag i Albanien

0-acannabis32.jpgTIRANA Som led att kunna söka EU-medlemskap slår nu albanska myndigheter alltmer till mot narkotikasmuggling och cannabisproduktion. Stora beslag har gjorts hittills i år och ett hundratal personer gripits.

Albanien är ett av Europas fattigaste länder, men stora mängder marijuana odlas för att smugglas till EU-länder. Landet är också en stor transitpunkt heroin och kokain.

I januari togs 3,6 ton marijuana i beslag och cirka 12 kilo heroin och kokain. Knappt 100 personer greps också i samband med dessa beslag.

Den gångna veckan fann polisen ytterligare två ton cannabis gömt vid en klippig strand på Karaburun-halvön, cirka 15 mil sydväst om huvudstaden Tirana. Sju personer togs med till förhör och det fordon som sällskapet fraktat drogerna togs också i beslag, rapporterar AP.

Narkotikan tros ha varit avsett för den italienska eller grekiska drogmarknaden.

Annonser